четвъртък, януари 31, 2008

Луд умора няма...

Всъщност това се отнасяше за мен.. Че реших да пиша втори постинг за днес.. Но май трябваше да се казва "Пази Боже сляпо да прогледа.."
Няма да споменавам конкретни имена и ситуации - но наскоро си говорих с барабаниста на една българска група (същата лично на мен ми дава/ше?/ яко кеф) - която сама по себе си не съществува от години..
Идеята е следната... Вокалчето на групата се самовлюбил, купил си някъв кирлив мерцедес Е класа, пропушил пури (с или без мустак не се знае за сега) и започнал да сее на ляво на дясно болните си амбиции за избиване на жилищни (и некви други) комплекси - пеейки (или опитвайки се да пее.. не е още ясно) родна чалга - с лек рок мотив.. С две думи пича хептен обърнал резбата - събрал някви съмишленици и задрусали рок-чалгичка.. Която всъщност си е чиста чалгичка - без особено допирни точки с рока в един или друг вид. Следващата стъпка предполагам е съвместно турне с колегата му Азис или поне другия любим на цял един народ палячо наречен Славчо от КуКу...
всъщност какво ли се очудвам, след като Металика започнаха да жулят яко кънти (т.е. американска чалгица) - защот родният рокаджия да не запее Камъните Падат с лек турбо-ловър рок мотив.
Доколкото знам основните хора (за да не казвам членове.. че член отдавна е мръсТна мумица в омайната и сладка реч) от бившата група най-категорично са отказали да му сътруничат - но онзи в момента пуши пури в долнопробни кръчмета из пресечки на бул. Витоша и се бие в бръснатите цици колко велик рокаджия бил (бил е минало свършено незапомнено от никой време.. нещо като малкото име на америкаснки президент от близкото минало, който го освиркаха публично насред белия дом)

4 коментара:

Анонимен каза...

Може ли да споменеш групата .. или е твърде секретно?

Димитър Динев каза...

ами... не искам да споменавам групата... защото сме приятели от деца... така или иначе вокалчето знае мнението ми.. но просто ми е достатъчно болно, че ситуацията е такава.. и че тази група вече не съществува... те проблемите са от поне 10 години. но на скоро вече решението се взе окончателно и за жалост - това е положението :(

Анонимен каза...

Не знам какво ти е мнението, но аз лично обичах българската музика. Казвам обичах, защото вече в България никой нищо не прави. Ако за изминалата година има повече от 10 парчета които са написани и изпяти ще е много. Дали сме виновни- ние феновете, или за слава не се пее .. не знам

Димитър Динев каза...

не става дума само за слава... на хората им се пее или за слава - или за пари.. а ако може и за двете най-добре.
аз слушам българска музика от 70-те 80-те и 90-те... За жалост през 21 век измислиха турбо порното и плитокумни, но предвидливи педерасти и проститутки налазиа пазара - като паразити. Естествено не е луд този, който изяжда два зелника.. а този, който му ги дава. аз лично не познавам ни един човек, който слуша чалга - и бих казал, че слушането на чалга в родината е мит.. но явно зависи от средата... както и да е.. жалко за глупата.