понеделник, юли 24, 2006

AMD купи ATI...

Голем Прас... Имали бол пари.. Купили.. Ако ги затворят ще направят услуга на света.. Всъщност трябваше да купят 3ДЛабс - а не да ги оставят на онези нещастници от Криейтив - които им туриха прът в колелетата в момента в който тъкмо се бяха поосъвзели от удара.. Ама се говори, че нВидия е платила на великата ЦИНГАпурска фирма - която прави някакви музикални чипове.. И там саунд-бластери и незнам кви глупости.. На кого изобщо му пука за тях.. Всъщност АМД от години, години (май вече 4 или 5.. не помня) работят прекрасно САМО и ЕДИНСТВЕНО с нвидия чипсет... Което е АБСУРДНО.. Т.е. влизат в пряка конкуренция с най-добрия си производител на чипсет... Малко тъпо.. Всъщност невероятно.. Но фак(т)..
Както и да е.. От всички подобни промени на пазара печели крайния потребител.. Но професионалиста.. Да го духа.. Не повече от 3% от хората, които използват компютри са професионалисти.. Както е положението с автомобилите (да речем).... Т.е. професионалиста - да ходи да си купува на 3-на цена професинален хардуер, който се различава само и единствено по драйвери (глобализация... няма да правим чипосве специално за професионалисти я.. това пари струва...)
Както и да е.. Важно е... Че се е случило... Само ми е много интересно защо докато "великата" Интел си продава бизнеса за мрежови карти.. АМД закупуват фирмички де правят графични процесори?.. Има нещо гнило в Дания.. "Язък" че не купиха нВидия.. Тогава наистина можеше да станат трън в очите на Интел.. Но сега.... Сега са смешници.. Или може би гонят контракт с другата смешна фирма на пазара, която промива мозъка на американците (и хората, които мислят като тях) наречена "Ябълка"... Опа Епъл.... тези нещастници защо не си продават ябълки на пазара.. ми се опитват да правят компютри?

1 коментар:

счетоводни къщи София каза...

много интересни неща има на този блог, продължавайте да публикувате интересни неща и да споделяте тук с всички неща, насърчавам ве да продължвате да развивате този блог, много поздрави до всички и до скоро и в очакване на нови постове - лека вечер на всички тук